DEBAT: Digital overvågning - er det for meget?

Arrangeret af Retspolitisk Forening, Helsinki-Komitéen, IT-Politisk Forening og FN-forbundet

UN Photo/ Mark Garten

>> Klik her for en printervenlig version

Overvågning af digital kommunikation et fænomen, der kan påvirke alle i samfundet, uanset om vi alene tænker på Danmark eller på verden i øvrigt. Og at der sker overvågning i betydeligt omfang, står efterhånden uimodsagt.

Overvågning af digital trafik kan være et middel til at sikre mod cyber- og andre angreb, men overvågning skaber også usikkerhed for virksomheder og borgere, som har ret til en privatsfære.

Arrangementet er åbent for alle.

Tilmelding skal ske via NemTilmeld: https://fnforbundet.nemtilmeld.dk/10/ senest mandag den 2. juni 2014.

Deltagergebyret på 60,- kr. inkluderer én forfriskning.

13.30: Velkomst v/ arrangørerne

13.45 :"Digital sikkerhed" - hvad rummer denne dagsorden? Birgitte Kofod Olsen, Formand for Rådet for Digital Sikkerhed

14.10: IT-overvågning og beskyttelse herimod - hvad er teknikkerne? Ole Tange, IT-politisk Forening

14:35: Spørgsmål og debat

* Pause*

15.15: Erhvervslivet og digital sikkerhed - hvad er behovene? Ole Kjeldsen, Teknologidirektør, Microsoft Danmark

15.40: Privatlivsbeskyttelse i en elektronisk tidsalder - en utopi? Rikke Frank Jørgensen, Forsker, Institut For Menneskerettigheder

16:05: Spørgsmål og generel debat

16.50: Afrunding ved arrangørerne

TID & STED:
Onsdag den 4. juni kl. 13.30 - 17.00
Husbåden Liva 2
Nyhavn 26
1051 København K.

Ildsjæle for verdensfreden hædres

FN-forbundet blev dannet i 1970, men vores rødder kan spores helt tilbage til 1882 og Nobels Fredsprismodtager Frederik Bajer. Sammen med hans hustru, Matilde Bajer, dedikerede parret deres liv til at skabe forandring til det bedre for de mange. Det hædres nu med en mindeplade.

United in Change

I denne uge begynder vores nyeste kursus, United in Change, støttet af Erasmus+. Formålet er udbygge forståelsen for behovet for og vigtigheden af det multilaterale samarbejde blandt unge.