Det globale demokrati

Mød vores generalsekretær, Torleif Jonasson og tidl. udviklingsminister Christian Friis Bach, når de skal tale om ’Demokratiet i verden’ på Krogerup Højskole i juli.

Vejen til demokrati er lang, sej og indviklet. Det viser folkelig apati, voksende nationalistiske tendenser i de gamle demokratier, islamisternes fremmarch og kampen mellem dem og de sekulære kræfter i Mellemøsten samt Kinas voksende indflydelse med al tydelighed.

Kurset består af foredrag med eksperter, workshops, socialt samvær og udflugter til relevante organisationer, der arbejder med demokrati. Deltagere i kurset vil få viden, inspiration og kontakter til relevante aktører.

Kurset afvikles i samarbejde med det Danske Institut for Partier og Demokrati - DIPD - der arbejder med og støtter demokratiseringsprocesser i mange forskellige lande.

Læs mere på Krogerup Højskoles hjemmeside.

Akut humanitært behov i Bangladesh

FN’s Fødevareprogram (WFP) er blandt de organisationer, der forsøger at hjælpe de mere end 300.000 mennesker, der er flygtet fra volden i Myanmar over grænsen til Bangladesh.

Der skal kæmpes for det

Man skulle ikke tro, at det kun er to år siden, at alle FN’s medlemslande vedtog de 17 Verdensmål, herunder nummer 16, hvor de 193 medlemslande alle lovede at »fremme retfærdige, fredelige og inkluderende samfund«. Sådan skriver Ole Olsen på FN's demokratidag.