Searching for New Solutions: the Role of the UN, Civil Society and Denmark

Conference on the Israel-Palestine Conflict

Thursday 28th January 2016, 16.00-20.00

Landstingssalen, Christiansborg

Registration (mandatory) no later than noon January 25:

>> Download the invitation

>> Find the final program here

A resolution to the conflict between Israel-Palestine seems, yet again, very remote. 2015 saw an upsurge in violence on both sides, limiting the possibilities for a positive transformation of the conflict. In a seemingly frozen conflict, searching for new ways for the parties to engage with each other is crucial for the prospects of the peace process.

The conference is divided into three themes, each investigating how specific actors can play a part in transforming the conflict, and thus bring a solution nearer. Emphasis will be put on UN, civil society organisations and the role of the Danish government.

The conference brings together researchers, politicians, civil society organisations, journalists and experts for an in-depth discussion of the conflict - including Holger K. Nielsen, Laila Naraghi, Jonatan Sousa Møller, Peter Viggo Jakobsen, Jakob Erle, Leila Stockmarr and Poya Pakzad.

Conference language is English. Coffee/tea and a sandwich will be served during the conference. Participation fee is DKK 45,-

FN’s Menneskerettighedsdag markeret

Hvert år bliver dagen markeret i hele verden og i Danmark. I år blandt andet med vores markeringer i Odense og København og UNYA Danmarks debat i Aalborg. Dertil har en lille håndfuld af vores medlemmer haft travlt ved tastaturet…

Danmarks overholdelse af konventionen om civile og politiske rettigheder

Sammen med 14 andre organisationer har vi i FN-forbundet indgivet en fælles NGO-rapport til FN's Menneskeretskomité vedr. Danmarks overholdelse af konventionen om civile og politiske rettigheder, hvor den nuværende udlændingepolitik udgør et af de ømme punkter.