Searching for New Solutions: the Role of the UN, Civil Society and Denmark

Conference on the Israel-Palestine Conflict

Thursday 28th January 2016, 16.00-20.00

Landstingssalen, Christiansborg

Registration (mandatory) no later than noon January 25:

>> Download the invitation

>> Find the final program here

A resolution to the conflict between Israel-Palestine seems, yet again, very remote. 2015 saw an upsurge in violence on both sides, limiting the possibilities for a positive transformation of the conflict. In a seemingly frozen conflict, searching for new ways for the parties to engage with each other is crucial for the prospects of the peace process.

The conference is divided into three themes, each investigating how specific actors can play a part in transforming the conflict, and thus bring a solution nearer. Emphasis will be put on UN, civil society organisations and the role of the Danish government.

The conference brings together researchers, politicians, civil society organisations, journalists and experts for an in-depth discussion of the conflict - including Holger K. Nielsen, Laila Naraghi, Jonatan Sousa Møller, Peter Viggo Jakobsen, Jakob Erle, Leila Stockmarr and Poya Pakzad.

Conference language is English. Coffee/tea and a sandwich will be served during the conference. Participation fee is DKK 45,-

Landsmøde 2018

Deltager du i Landsmødet den 27. – 28. oktober? Så kan du finde alt, hvad du har behov for at vide her

Danmark valgt til FN's Menneskerettighedsråd

En stolt udenrigsminister ser frem til medlemskabet, der er en vigtig platform og som - med hans egne ord - kræver, at "Rådets medlemmer skal leve op til de højeste menneskerettigheds-standarder."