International retsorden på spil i dag

Korrespondance med Per Stig Møller om Goldstone-rapporten

FN fremhæver Danmark som foregangsland

Ny generalsekretær for FN-forbundet

2015 Måls konference

2015 Måls konference links

Udbytterig 2015 Måls-konference

Israels angreb må få konsekvenser!

Tue Magnussen taler ved demonstation mod Israels blokade af Gaza

VM i fodbold: Lad os give racismen det røde kort

NGO’ernes anbefalinger til 2015 Måls-topmøde

Tak for sidst

FN til G20-landene: Vores budgetter skal ikke balancere på bekostning af de fattige

FN tager historisk skridt for ligestilling og kvinders rettigheder

Danmark nedprioriterer kampen mod tortur

Forbud mod klyngebomber trådt i kraft

Pakistan: Værste oversvømmelse i over 80 år

Pakistan: FN sender beredskabsteam under dansk ledelse

Københavns Kommune tjener på konventionsbrud

Katastrofefond skal sikres finansiering

Multilateralisme i skyggen af det amerikanske midtvejsvalg

Er FNtavshed dræbende?

Støt FNs Katastrofefonds indsats i Pakistan

Danmark og menneskerettighederne

Invitation til FNs Fredsdag

Følg FN's opfordring: Stop tvangshjemsendelser til Irak

Plenardebatten fortsætter i New York

Det kræver ansvar at underskrive FN-konventioner

Veloverstået landsmøde i FN-forbundet

Nationers sande velstand

NGO-rapport belyser menneskerettighedssituationen i Danmark

G4S skader fredsprocessen

Vellykket Sortehavskonference på Borups Højskole

Ny rapport fra UNAIDS: HIV-epidemien stabiliseres

FNs Menneskerettighedsdag 2010

Danmark kan give menneskerettighederne et markant løft

UNHCR fylder 60

Generalsekretæren gør status på 2010

Læs Generalsekretærens fulde kommentar her.

Good morning.

I have just addressed the High Level Segment of the Economic and Social Council. And I just returned from the G-20 meeting in Toronto last evening. At both occasions, I emphasized the need to build the global economic recovery from the ground up.

We are all concerned about rising budget deficits and public debt. But we cannot balance budgets on the backs of the world's poorest people. We cannot abandon our commitment to the most vulnerable. That is the message I delivered in Toronto, loud and clear.

As the G20 Summit Declaration stated, we must keep a strong focus on the longer term. And I quote: "Narrowing the development gap and reducing poverty are integral to our broader objective of achieving strong, sustainable and balanced growth."

We have a tremendous opportunity to save lives and deliver results - not only for the most vulnerable, but for all of us. We need to make the most of it: To generate truly global growth, we need truly global investment.

In Toronto, I focused on three areas of investment that can yield high and immediate returns: First, we must invest in jobs. Initiatives jump-started by the UN, such as the Global Jobs Pact and investments in agriculture, will have an enormous multiplier effect on growth and prosperity.

Second, we must invest in a green recovery. Specifically, this year we must make concrete progress on delivering the $30 billion in fast-start funding for mitigation and adaptation efforts of developing countries.

Third, we must invest in health and health systems. I welcome the leadership and new commitments of the G8 and developing countries on women's and children's health.

I also welcome the broad support for the Joint Action Plan for Women's and Children's Health. I am encouraged that in, all these areas, leaders showed a growing unity of purpose. But of course, we must do more.

I am especially encouraged by the strong expressions of support for our MDG agenda and the MDG Summit in September. While G-20 discussions about the financial crisis and financial reform continued to reveal some differences of opinion, I applaud all of the efforts to narrow the differences. This will need to be intensified in the coming months in the run-up to the Seoul G20 Summit later this year.

Later today, I depart for the Democratic Republic of the Congo and Gabon, my third trip to Africa this month. In the DRC, I will take part in events to mark the fiftieth anniversary of independence, to express the solidarity of the international community with the Congolese people.

In Gabon, I will address parliament, meet civil society leaders, and highlight efforts to that Gabon is taking to make real progress on the MDGs. My visits to Africa have reinforced my conviction that Africa can indeed meet the MDGs, with the right investment in tools to create jobs and generate incomes.

(...) Thank you.

Landsmøde 2019

Skal du med til Landsmødet den 28. april? Så find alle de relevante bilag, tidsplan & dagsorden her.