9 historier, vi kommer til at følge i 2018

FNs generalsekretær slår alarm for verden

TimesUp

Making Migration Work For All

Lad os få Verdensmålene ned i lokal højde

FN-flaget er ikke beskyttelse nok

27 januar er Auschwitz Dag

Fornuftigt forsvarsforlig set med FN-briller

Ulovlig EU-fiskeriaftale kan skade fredsarbejdet i Vestsahara

Status på krigen i Syrien

FN og EU i partnerskab for kvinders rettigheder

Et humanitært mareridt

UNHCR Talsperson Opfordrer Danmark til at tage Ansvar

Klimaforandringerne får fatale konsekvenser for Sydafrika

FN er ineffektivt og Bureaukratisk

30 dages våbenhvile indført i Syrien – det syriske militær fortsætter ufortrødent

Samuelsen: Danmark er en trofast støtte af FNs Menneskerettighedsråd

She Decides bevægelsen fylder 1 år

Kvindernes internationale kampdag

FN tiltrækker sig uønsket opmærksomhed efter lækket undersøgelse

Smilets by lægger navn til en UNECE konvention

Den største samlede indsats for kvinders rettigheder foregår netop nu

Jørgen Estrup: Danmark har brug for FN

Apartheid er forbi, men vi er langtfra blevet farveblinde

CSW62 sluterklæring er klar – og Danmark er ikke helt tilfredse

Sydsudan – et land i kaos

FN arbejder på plan for et forbud mod dræberrobotter – men hvor er Danmark?

Multilateralismen er under pres

Ingen enighed i Sikkerhedsrådet om Syrien

Interview Med CSW Frivillige

Indtryk fra FN’s årlige Kvindekommission

FNs Sikkerhedsråd lander i København

DEBAT: Har FN’s Sikkerhedsråd udspillet sin rolle?

Sikkerhedsrådet besøgte Sverige over weekenden

GLOBALT SVAR PÅ GLOBALE UDFORDRINGER: FN-sporet for flygtninge & migranter

Ikke godt nok

Statsløshed

Israel/Palæstina konflikten optrappes af USA-ambassade i Jerusalem

Kvoteflygtninge

Hurtig WHO respons på Ebola udbrud i Congo

Verdens flygtninge & migranter fortjener en global løsning

Irland tager massivt skridt for kvinders reproduktive rettigheder

Omfattende reform af FN’s udviklingsorganisation, UNDP, på trapperne

Skyggerapport på implementering af Verdensmålene

FNs medlemslande og civilsamfundet mødes om handicapkonventionen

Er vi på rette vej med Verdensmålene?

4 fantastiske dage på Bornholm

USA trækker sig ud af FN’s Menneskerettighedsråd

Sønderrivende kritik fra FN af den stigende fattigdom i USA

Imod bæredygtige og robuste samfund

FN-flaget er ikke beskyttelse nok

Bedre træning, mere teknologi og større frihed til at besvare trusler. Det er anbefalingerne fra en ny rapport om FN's fredsskabende operationer, der har lidt de største tab over de sidste 5 år nogensinde.

UN Photo/Pascual Gorriz

The United Nations should change the way it does business in high-security risk peacekeeping operations, as the UN flag no longer offers 'natural' protection to mission personnel, according to a new report, which calls for better training for 'blue helmets,' more technology and greater freedom to respond to the threat posed by armed groups.

"Unfortunately, hostile forces do not understand a language other than force," warns the report, titled Improving Security of United Nations Peacekeepers, arguing that projecting strength is more secure for uniformed and civilian personnel than risk-averse approaches.

Since 1948, more than 3,500 personnel have lost their lives serving in UN peace operations with 943 due to acts of violence. Since 2013, casualties have spiked, with 195 deaths in violent attacks, more than during any other 5-year period in history.

It was in this context that, in November 2017, UN Secretary-General António Guterres appointed Lieutenant General (Retired) Carlos Alberto dos Santos Cruz of Brazil to lead a high-level review to identify why the UN has had so many casualties caused by acts of violence in recent years, and what should be done to reduce these casualties.

Mr. dos Santos Cruz previously served as Force Commander, of the UN Organization Stabilization Mission in the Democratic Republic of the Congo (MONUSCO) from 2013 to 2015 and of the UN Stabilization Mission in Haiti (MINUSTAH) from 2007 to 2009.

Two other authors are William R. Phillips, a retired United States Army Colonel, and former Mission Chief of Staff of the UN Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali (MINUSMA), and Salvator Cusimano, the Special Assistant to the Director, Africa II Division of the Office of Operations in the United Nations Department of Peacekeeping Operations.

The review team visited UN peacekeeping operations in the Democratic Republic of the Congo (DRC), the Central African Republic (CAR), Mali and South Sudan, accessed relevant internal UN data and conducted 160 interviews to inform their work.

The report does not address the issue of mandates, but instead confines its conclusions to operational issues in missions in those countries.

The report, which was submitted to the Secretary-General, states that with the influx of armed groups, extremists, organized crime, and other criminal elements and threats, the blue helmet and UN flag no longer offer 'natural' protection to peacekeepers.

Kilde: UN News Center.

>> Læs hele pressemeddelelsen her

>> Læs rapporten: Improving Security of United Nations Peacekeepers

God sommer!