9 historier, vi kommer til at følge i 2018

FNs generalsekretær slår alarm for verden

TimesUp

Making Migration Work For All

Lad os få Verdensmålene ned i lokal højde

FN-flaget er ikke beskyttelse nok

27 januar er Auschwitz Dag

Fornuftigt forsvarsforlig set med FN-briller

Ulovlig EU-fiskeriaftale kan skade fredsarbejdet i Vestsahara

Status på krigen i Syrien

FN og EU i partnerskab for kvinders rettigheder

Et humanitært mareridt

UNHCR Talsperson Opfordrer Danmark til at tage Ansvar

Klimaforandringerne får fatale konsekvenser for Sydafrika

FN er ineffektivt og Bureaukratisk

30 dages våbenhvile indført i Syrien – det syriske militær fortsætter ufortrødent

Samuelsen: Danmark er en trofast støtte af FNs Menneskerettighedsråd

She Decides bevægelsen fylder 1 år

Kvindernes internationale kampdag

FN tiltrækker sig uønsket opmærksomhed efter lækket undersøgelse

Smilets by lægger navn til en UNECE konvention

Den største samlede indsats for kvinders rettigheder foregår netop nu

Jørgen Estrup: Danmark har brug for FN

Apartheid er forbi, men vi er langtfra blevet farveblinde

CSW62 sluterklæring er klar – og Danmark er ikke helt tilfredse

Sydsudan – et land i kaos

FN arbejder på plan for et forbud mod dræberrobotter – men hvor er Danmark?

Multilateralismen er under pres

Ingen enighed i Sikkerhedsrådet om Syrien

Interview Med CSW Frivillige

Indtryk fra FN’s årlige Kvindekommission

FNs Sikkerhedsråd lander i København

DEBAT: Har FN’s Sikkerhedsråd udspillet sin rolle?

Sikkerhedsrådet besøgte Sverige over weekenden

GLOBALT SVAR PÅ GLOBALE UDFORDRINGER: FN-sporet for flygtninge & migranter

Ikke godt nok

Statsløshed

Israel/Palæstina konflikten optrappes af USA-ambassade i Jerusalem

Kvoteflygtninge

Hurtig WHO respons på Ebola udbrud i Congo

Verdens flygtninge & migranter fortjener en global løsning

GLOBALT SVAR PÅ GLOBALE UDFORDRINGER: FN-sporet for flygtninge & migranter

UN Photo_Mark Garten

UN Photo / Mark Garten

Dét er titlen på vores konference, der løber af stablen den 18. maj 2018 på Christiansborg.
I februar 2018 startede de formelle forhandlinger mellem alle medlemslande i FN og relevante partnere i forlængelse af New York-erklæringen. To internationale politiske aftaler skal forhandles på plads; én om flygtninge og én om migration. På begge områder er der behov for bedre at kunne håndtere de globale udfordringer.

Men hvad er New York-erklæringen egentlig? Hvad er det for nogle problemstillinger, der er i spil? Det sætter vi fokus på i de kommende uger frem til konferencen, som du kan tilmelde dig her fnforbundet.nemtilmeld.dk/106/

New York Erklæringen er en aftale der blev indgået af alle FN's 193 medlemslande tilbage i september 2016. Dens fulde navn er "The New York Declaration For Refugees And Migrants" og har til formål at forbedre verdens respons til store flygtninge og migrantstrømme.

I sidste ende bliver New York Erklæringen opdelt i 2 dele: Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, og Global Compact for Refugees, der fungerer som frameworks for immigration af både migranter og flygtninge for medlemslandene.

Erklæringen indeholder bl.a. 10 overordnede forpligtelser, og de 193 medlemslande forpligter sig til at:

1. Beskytte flygtninge og migranters rettigheder uanset status

2. Flygtninge og migrant børn begynder på uddannelse inden for få måneder efter ankomst

3. Forebygge seksuel og kønsmotiveret vold og overgreb

4. Støtte lande der redder og modtager store strømme af flygtninge

5. Stoppe med at tilbageholde flygtninge og migrant børn

6. Fordømme xenofobi mod flygtninge og migranter

7. Styrke flygtninge og migranters positive bidrag til social og økonomisk udvikling i deres værtsland

8. Forbedre leveringen af humanitær og udviklings bistand til de lande der er modtager mange flygtninge og migranter

9. Implementere en gennemgående flygtninge respons ved fremtidige flygtningestrømme

10. Finde nye hjem til alle flygtninge identificeret af UNHCR

Følg med på her på hjemmesiden, Facebook og Twitter for meget mere indhold om New York Erklæringen fra nu og til konferencen i Fællessalen på Christiansborg d. 18 maj 2018.

Praktik i efteråret 2018

Interesserer du dig for FN? Og er du nysgerrig på, hvordan det er at arbejde i NGO-verdenen i Danmark? Med et dansk fokus med globalt perspektiv? Så kan det være, du er en af vores nye praktikanter.

Opdatering fra WFUNA's Flag Campaign

I foråret startede WFUNA's kampagne mod seksuel udnyttelse og overgreb. Kampagnen har ført til øget fokus på problemet. Første event fra kampagnen blev afholdt for nylig, og du får her et lille udkast derfra.