FNs generalsekretær slår alarm for verden

9 historier, vi kommer til at følge i 2018

TimesUp

Making Migration Work For All

Lad os få Verdensmålene ned i lokal højde

Making Migration Work For All

Det er navnet på en ny rapport fra FN's Generalsekretær, der lægger op til forhandlingerne til, hvad der nok bliver et af de største og varmeste emner på den internationale politiske dagsorden i år, the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration.

"States need to strengthen the rule of law underpinning how they manage and protect migrants - for the benefit of their economies, their societies and migrants themselves," lød det fra Antonio Guterres, da han præsenterede rapporten.

"Authorities that erect major obstacles to migration - or place severe restrictions on migrants' work opportunities - inflict needless economic self-harm, as they impose barriers to having their labour needs met in an orderly and legal fashion.

Worse still, they unintentionally encourage illegal migration."

Læs hele rapporten Making Migration Work For All.

USA skærer halvdelen af sit bidrag til UNRWA

FN-organisationen beder det internationale samfund om støtte til at fortsætte den vitale indsats for palæstinensiske flygtninge på sundhedsområdet, med nødhjælpsforsyninger og skolegang. Men det er ikke med bøjet hoved.

Nyt ikon for Verdensmål 10

Den 1. januar 2018 lancerede FN-systemet et nyt ikon for Verdensmål 10: Mindre ulighed. Find link til download af det nye ikon her