9 historier, vi kommer til at følge i 2018

FNs generalsekretær slår alarm for verden

TimesUp

Making Migration Work For All

Lad os få Verdensmålene ned i lokal højde

FN-flaget er ikke beskyttelse nok

27 januar er Auschwitz Dag

Fornuftigt forsvarsforlig set med FN-briller

Ulovlig EU-fiskeriaftale kan skade fredsarbejdet i Vestsahara

Status på krigen i Syrien

FN og EU i partnerskab for kvinders rettigheder

Et humanitært mareridt

UNHCR Talsperson Opfordrer Danmark til at tage Ansvar

Klimaforandringerne får fatale konsekvenser for Sydafrika

FN er ineffektivt og Bureaukratisk

30 dages våbenhvile indført i Syrien – det syriske militær fortsætter ufortrødent

Samuelsen: Danmark er en trofast støtte af FNs Menneskerettighedsråd

She Decides bevægelsen fylder 1 år

Kvindernes internationale kampdag

FN tiltrækker sig uønsket opmærksomhed efter lækket undersøgelse

Smilets by lægger navn til en UNECE konvention

Den største samlede indsats for kvinders rettigheder foregår netop nu

Jørgen Estrup: Danmark har brug for FN

Apartheid er forbi, men vi er langtfra blevet farveblinde

CSW62 sluterklæring er klar – og Danmark er ikke helt tilfredse

Sydsudan – et land i kaos

FN arbejder på plan for et forbud mod dræberrobotter – men hvor er Danmark?

Multilateralismen er under pres

Ingen enighed i Sikkerhedsrådet om Syrien

Interview Med CSW Frivillige

Indtryk fra FN’s årlige Kvindekommission

FNs Sikkerhedsråd lander i København

DEBAT: Har FN’s Sikkerhedsråd udspillet sin rolle?

Sikkerhedsrådet besøgte Sverige over weekenden

GLOBALT SVAR PÅ GLOBALE UDFORDRINGER: FN-sporet for flygtninge & migranter

Ikke godt nok

Statsløshed

Israel/Palæstina konflikten optrappes af USA-ambassade i Jerusalem

Kvoteflygtninge

Hurtig WHO respons på Ebola udbrud i Congo

Verdens flygtninge & migranter fortjener en global løsning

Irland tager massivt skridt for kvinders reproduktive rettigheder

Omfattende reform af FN’s udviklingsorganisation, UNDP, på trapperne

Skyggerapport på implementering af Verdensmålene

FNs medlemslande og civilsamfundet mødes om handicapkonventionen

Er vi på rette vej med Verdensmålene?

4 fantastiske dage på Bornholm

USA trækker sig ud af FN’s Menneskerettighedsråd

Sønderrivende kritik fra FN af den stigende fattigdom i USA

Imod bæredygtige og robuste samfund

Ros til Sverige

Generalsekretær Antonio Guterres var fuld af roser, da han besøgte Sverige i forbindelse med Sikkerhedsrådets retreat i landet. Ikke bare for det store arbejde for at bygge bro mellem de stridende parter i Sikkerhedsrådet, men også for dets multilaterale og humanitære engagement, hvor Sverige er et eksempel til efterlevelse. Ét eksempel er Sveriges udviklingsbistand, der igen i år holdes på 1 % af landets BNI.

Også vores egen generalsekretær i FN-forbundet, Torleif Jonasson havde ros til vores naboer:

Image-1

Hvert år på denne tid mødes Sikkerhedsrådet til uformelle møder, som regel på Greentree Estate i den nordlige del af staten New York, USA. I år var det lidt anderledes, fordi Sverige, der er midlertidigt medlem af Sikkerhedsrådet havde inviteret medlemmerne til Uppsala i Sverige.

De uformelle møder havde til hensigt at bløde op for de friktioner og dybe uenigheder der hersker i Sikkerhedsrådet netop nu som et resultat af krisen i Syrien. Samtidig var der mulighed for at mindes tidligere generalsekretær Dag Hammarskjöld der døde i Zambia i 1961.

" When we look at what is happening today, when we see so many divides, old divides coming back, new divides multiplying, conflicts that are causing enormous suffering all over the world, Syria the most tragic example of them all: it is the moment to remember those words of Dag Hammarskjöld.

This is just one world and we don't have the right to destroy it, nor the right to allow for these divides to go on causing so much suffering, causing so many pain, and not allowing us to take full profit of the benefits of civilization."

Sådan sagde generalsekretær António Guterres, da han ankom sammen med ambassadørerne til Dag Hammarskjölds tidligere residens i den lille by Backåkra i Sverige, hvor de uformelle samtaler fandt sted.

Dag Hammarskjöld døde i et flystyrt i 1961 under våbenhvileforhandlinger i Zambia (Rhodesia hed det dengang).

God sommer!

Sommeren er over os, og for mange venter ferien rundt om hjørnet. Sekretariatet er lukket for henvendelser i juli måned, men vi glæder os til efteråret, der venter

Savner du GLOBAL?

Den opmærksomme læser har nok bemærket det manglende medlemsblad her i juni. GLOBAL udkommer igen i september i et nyt format og med en ny redaktion bag sig. Står du nu og mangler den helt rigtige sommerlæsning, så kan du fornøje dig med tidligere numre af FN-forbundets medlemsblad her