Om FN-forbundet

FN-forbundet har til formål på oplysende og tværpolitisk grundlag at arbejde for styrkelse af interessen for Forenede Nationer, forståelse af nationernes gensidige afhængighed og fælles ansvar for den internationale udvikling, og virkeliggørelse af de principper, som Forenede Nationer bygger på, med det mål at udbygge Forenede Nationer til en verdensmyndighed, der kan sikre menneskerettighederne, håndhæve international retsorden, forebygge konflikter og skabe fred, sikkerhed, samarbejde og bæredygtig udvikling.

FN-forbundets vision er en verden, hvor konflikter løses i globalt fællesskab uden anvendelse af vold; hvor ekstrem fattigdom er afskaffet og lige muligheder og bæredygtighed styrer verdensøkonomien; hvor universelle menneskerettigheder respekteres og overholdes, og hvor vores fælles miljø og naturressourcer forvaltes bæredygtigt - en vision som Danmark sammen med andre lande yder sit vægtige bidrag til at realisere gennem FN.

FN-forbundet

Har du spørgsmål? Så er du altid velkommen til at kontakte os på fnforbundet@fnforbundet.dk eller tlf.: 3346 4690

Indtryk fra FN’s årlige Kvindekommission

Tilbage i marts måned fandt årets CSW – Commission on the Status of Women – sted i FN’s hovedkvarter i New York. Vi fik besøg af de tre ungerepræsentanter i den danske delegation Sarah, Ida og Emmeli til en snak om deres deltagelse i konferencen. Læs med om deres oplevelser lige her!

Vi søger skribenter

Vi søger medlemmer til en ny redaktion på GLOBAL. En redaktion med et hjerte for FN og lyst til formidling. Du kan have en generalist- eller specialviden; du kan være erfaren skribent eller novice... Bare du har nysgerrighed og vilje til at formidle.