Model United Nations Climate Conference, MUNCC, er en simulering af klimaforhandlingerne, som foregår i FN-systemet.

 

Hvert år mødes parterne i forhandlingerne til det såkaldte Conference of Parties (COP), der udgør den øverste myndighed for klimaforhandlingerne.

Spillet vil med fordel kunne benyttes i kombineret undervisning i samfundsfag, historie, geografi samt engelsk, da spillet foregår på engelsk.

 

Titel: MiniMun Climate Conference

 

Målgruppe: Gymnasier, HF, højskoler o.lign.

 

Metode: Rollespil

 

Tema: Klimakonference

 

Fag: Samfundsfag, engelsk, geografi, historie

 

DeltagereMin. 25 deltagere - og muligt at gennemføre for større grupper

 

Varighed: ca. 4 undervisningstimer

 

Instruktør: Kræver min. 2 spilledere fra skoletjenesten

 

Pris: 750 kr. pr. underviser + undervisernes/ spilleledernes transport

 

Sprog: Engelsk (kan også gennemføres på dansk)

 

Forberedelse: Det er en god idé, at eleverne på forhånd har kendskab til FN og/ eller har beskæftiget sig med konflikten.

Det er forudsat, at alle deltagerne forbereder sig på reglerne inden spillet samt den position, de repræsenterer. Nærmere introduktion vil blive fortaget af skoletjenestens undervisere inden besøget.

 

MUNCC er udviklet af erfarne spilledere i et samarbejde mellem FN-forbundets skoletjeneste og DanMUN med økonomisk støtte fra Dansk Folkeoplysnings Samråd.

 

Globalis.dk kan du få styr på alle de nødvendige fakta på en nem og overskuelig måde - lige fra internationale aftaler, til satellitbilleder og verdenskort over den menneskelige påvirkning af naturen til visuelle statistikker

Kortet her viser menneskeskabte udslip af drivhusgasser (kuldioxid, metan, lette og flourholdige gasser) i 2005. Udslip fra flytrafik, landbrug og skovdrift er ikke inkluderet

INDSÆT PDF'er HER